Wij bieden hier online interactieve applicaties aan o.a. over processen met en zonder feedback, maar ook een simulatie over integreren is. Je kunt hiermee echt goed bekijken of je de stof begrepen hebt. Anders krijg je niet de goede uitkomst.

Het mooie van simulaties is dat je het steeds weer opnieuw proberen kunt. Desnoods anoniem. Er is niemand die over je schouders mee kijkt. Als je de onderliggende theorie begrijpt, meld je je pas bij de docent of doe je pas de toets. Succes.

 

1. Processen: Wat is een eerste orde proces, een tweede orde of hoger proces?

Processen zijn ongeregelde systemen. Zie rechts in het hoofdmenu bij 'Archief'.

2. Systemen, feedback en regelaars: Wat zijn eerste, tweede of hogere orde systemen?

Systemen bevatten (altijd) een proces dat bestuurd moet worden en is dus een geregeld systeem. Zie rechts in het hoofdmenu bij 'Archief'.

3. Overige applicaties:

 

  Mengen (demo; in nieuw window), een simulatieprogramma voor het leren interactief te mengen. Geeft grafische output.

   

  Rekenen (demo; in nieuw window), een simulatieprogramma voor het berekenen van het mengen van twee stromen met verschillende temperaturen en verschillende snelheden. Geeft numerieke decimale output.

  Zonneboiler, een simulatieprogramma met een zonnecollector en een boilervat. Met deze applicatie kun je opdrachten maken en uittesten of je ideeen over warmtestromen kloppen. Er zijn een aantal 'parallelle instructies'; sommigen met een 'video-coach'.

   

  Zie ook, rechts, bij 'Archief'.

 

 

 

Enschede, 24 januari 2008
Omhoog Terug