Wij bieden hier enkele lessen aan o.a. over processen met en zonder feedback, maar ook over wat integreren is. Daarbij geven wij tekst en uitleg, visueel, met plaatjes, animaties of video. Ons doel is daarbij om bij elke les minimaal een interactieve simulatie op te nemen. Daar kun je dan kijken of je de stof begrepen hebt.

 

Algemene lessen

Een les over de 'integrator' met als voorbeeld een waterbak met twee verschillende kranen en een voorbeeld van een portemonnee waarbij de inhoud afhangt van je zakgeld en je uitgaven.

Een les over analoge schema's en de losse onderdelen waaruit een degelijk schema bestaat. Aan de orde komen 'optellers', 'vermenigvuldigers', 'delers' en 'integratoren'.

Een les over 'orde van grootte'. Aan de orde komen integraal vergelijkingen en "het tellen daarvan".

Processen en systemen

Een les over 'processen en systemen' met daarbij uitleg over de orde van deze processen en systemen.

    Als je deze les 'processen en systemen' gebruikt, moet je het window dat speciaal voor deze les geopend wordt, zelf even op de juiste plaats in het juiste formaat zetten. Na afloop van de les kun je dat extra window zelf wegklikken, dan kom je weer hier en/of op deze site weer terug.
Deze les over processen en systemen is te begrijpen zonder dat je precies weet wat een integrator is of doet. Ook is het niet perse nodig dat je weet wat een analoog schema is. Gedurende de les vraag je je die dingen wel af, maar dan is het ook direct duidelijk dat je er wat meer in verdiept. Dan kan dat, op dat moment, dat je er aan toe bent.

Hengelo, 29 febr. 2008

 

 

 

Omhoog Terug